Directe Vertegenwoordiging
HSF Logo whiteHSF Logistics is now part of DFDS. Read more here.

Directe Vertegenwoordiging

Wat is een machtiging directe vertegenwoordiging (MDV)?

Directe vertegenwoordiging wil zeggen dat de douane-expediteur een douaneaangifte doet in naam en voor rekening van de belanghebbende. De belanghebbende heeft zeggenschap over de goederen en neemt het initiatief om aan de goederen een douanebestemming te geven. De belanghebbende is de aangever en daarmee aansprakelijk voor de aangifte. In Nederland is directe vertegenwoordiging mogelijk bij invoer, uitvoer en wederuitvoer. De belanghebbende is de importeur, de exporteur of de vergunninghouder voor een economische douaneregeling en is de opdrachtgever van de vertegenwoordiger. Daarom is de machtiging die u tekent niet met HSF Logistics maar met een douane-expediteur.

Wat kan ik verwachten als ik een MDV met een douane-expediteur teken?

Dit is o.a. afhankelijk van uw transportbehoefte (import/export), vestigingsplaats (EU/UK) en de uiteraard de leveringsvoorwaarden. Een douane-expediteur zal de nodige gegevens over uw bedrijf moeten hebben om in uw naam een douane aangifte te doen. Echter zijn er ook een aantal zaken die u of uw klant zelf dient te regelen zoals bijvoorbeeld het aanzuiveren van de douane aangifte (invoeraangifte in het land van bestemming). Omdat u verantwoordelijk bent voor een correcte douane afwikkeling raden we aan om uw verwachtingen met de douane-expediteur te bespreken. Deze kan u tevens informeren over de (on)mogelijkheden en de kosten hiervan.

Waarom biedt HSF Logistics een MDV met een douane-expediteur aan?

Als extra service vanwege de gevolgen van een harde Brexit heeft HSF Logistics met een aantal douane-expediteurs een digitale koppeling gemaakt. Hiermee kunnen klanten van HSF Logistics direct bij de order entry ook gelijk een douane aangifte doen (via de douane-expediteur). Hiervoor dient u wel eerst een MDV te ondertekenen met de desbetreffende douane-expediteur. U bent uiteraard niet verplicht om een MDV te tekenen, men is vrij om de benodigde douane documenten geheel zelf te regelen. Op onze pagina ‘Documenten’ vindt u meer informatie over de benodigde documenten indien u ons een transportopdracht geeft. De kosten van een douaneaangifte via de aan HSF Logistics gekoppelde douane-expediteurs worden rechtstreeks door de desbetreffende douane-expediteur aan u gefactureerd. HSF Logistics is hier geen partij in en belast haar klanten ook geen bemiddelingskosten door.

Wij hebben digitale koppelingen met de volgende douane-expediteurs:

Europese vertegenwoordiging:

  • Customs Support (www.customssupport.com/nl) inzake export vanuit Nederland, België en Duitsland naar het Verenigd Koninkrijk.
  • Thermotraffic (www.thermotraffic.de/en)  inzake import vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Europa (inclusief BIP keuring).

 

breeam-nl
ifs-food
brc-storage-distribution