Orderopgave
HSF Logo whiteHSF Logistics is now part of DFDS. Read more here.

Orderopgave

Het opgeven van transport kan alleen nog digitaal voor zendingen die geladen moeten worden vanaf maandag 28-12-2020.

U kunt hiervoor een inlogcode opvragen bij onze ICT afdeling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via HSForders.nl komt u op onze orderentry website terecht waar u de orders online kan invoeren. De orders komen na goedkeuring automatisch in ons computersysteem waarna ze worden ingepland voor transport.

Het is raadzaam om bij het invoeren van de eerste orders zoveel mogelijk informatie bij de hand te hebben: NAW gegevens, EORI nummers, HS Codes, etc. Daarnaast is het van belang dat u alle gegevens correct invult, aangezien u zelf verantwoordelijk blijft voor de juiste zendingsinformatie! Na verloop van tijd ‘onthoudt’ ons systeem de adresgegevens van uw relaties (adresboek), zodat u deze sneller kunt invoeren.

Vertrek vanuit het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk en (Noord) Ierland:

Indien u ervoor kiest om zelf (al dan niet via een douane-expediteur) uw douaneaangifte te doen dan hebben wij van u de goedgekeurde douane-uitvoer nodig. Op het moment dat u van de douane een MRN nummer toegekend heeft gekregen moet u deze invullen bij de desbetreffende zending in ons orderentry systeem. Vanaf dat moment heeft uw zending bij ons ‘groen licht’ om te gaan laden en de Europese Unie te verlaten. Dit geldt dus alleen voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 01-04-2021 hebben we ook het veterinair certificaat nodig indien uw producten van dierlijke oorsprong zijn. U kunt deze documenten eenvoudig ‘uploaden’ via onze orderentry website.

Indien u de uitvoer aanvraag naar het Verenigd Koninkrijk met de aan ons systeem gekoppelde douane-expediteur (zie onze website  Brexit-pagina ‘Directe Vertegenwoordiging’) doet, dan hebben we naast de ‘normale’ zendingsgegevens ook een verkoopfactuur (met eventuele paklijst) nodig. Vanaf 01-10-2021 hebben we daarnaast ook het veterinair certificaat nodig indien uw producten van dierlijke oorsprong zijn. U kunt deze documenten eenvoudig ‘uploaden’ via onze orderentry website. Met deze informatie kunnen we voor u een MRN nummer aanvragen. Wij krijgen automatisch het MRN nummer in ons systeem en u hoeft deze dus niet meer zelf in te voeren.

Voor het transport naar (Noord) Ierland dient u een T2 document op te maken. Dit documentnummer moet u invoeren bij de desbetreffende zending in ons orderentry systeem voordat wij de zending komen laden. Wij kunnen (tegen meerkosten) een T2 document voor u opmaken (zie onze website Brexit pagina ‘Documenten’), echter kunnen we dit alleen verzorgen bij zendingen die vanaf HSF Logistics Nijmegen vertrekken met bestemming (Noord) Ierland.

Indien u de uitvoer aanvraag naar (Noord) Ierland met de aan ons systeem gekoppelde douane-expediteur (zie onze website Brexit- pagina ‘Directe Vertegenwoordiging’) doet, dan regelen wij uw T2 document. Wij krijgen automatisch het T2 documentnummer in ons systeem en u hoeft deze dus niet meer zelf in te voeren.

Er is tot op heden nog geen duidelijkheid of goederen met vertrek of bestemming (Noord) Ierland een (veterinair) certificaat nodig hebben vanaf 01-10-2021. U kunt hierover het beste contact opnemen met uw lokale voedsel- en warenautoriteit.

Vertrek vanuit het Verenigd Koninkrijk en (Noord) Ierland:

Wilt u een zending waarvan de goederen NIET van dierlijke oorsprong zijn vervoeren vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de Europese Unie dan dient u het T1 documentnummer van de zending (zie onze website Brexit-pagina ‘Documenten’) in te voeren op onze order entry website. Daarnaast moet u de verkoopfactuur (met eventuele paklijst) ‘uploaden’ via onze order entry website.

Zijn de goederen WEL van dierlijke oorsprong dan dient u tevens het veterinair certificaat te ‘uploaden’ via onze orderentry website. Deze handelingen dienen voor het laden gedaan te zijn, zodat de zending verzend gereed is als wij deze bij u of uw externe laadadres komen ophalen.

Wilt u een zending vervoeren vanuit (Noord) Ierland naar het Europese vasteland dan dient u het T2 documentnummer van de zending in te voeren op onze orderentry website.

Let op: Op dit moment is het nog niet zeker of er ook een veterinair certificaat noodzakelijk is bij transport tussen (Noord) Ierland en het Europese vasteland!

Indien u het opgeven van meerdere orders per dag via een orderentry website bewerkelijk vindt, dan is een EDI verbinding tussen uw computersysteem en die van HSF Logistics een oplossing. U kunt zich hiervoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

breeam-nl
ifs-food
brc-storage-distribution