Duurzaam transport
HSF Logo whiteHSF Logistics is now part of DFDS. Read more here.

Duurzaam goederenvervoer is een onderwerp dat met de dag belangrijker wordt. DFDS Logistics is zich hiervan als geen ander bewust. Duurzaamheid zit bij ons daarom in het D.N.A. DFDS Logistics D.N.A. staat voor Duurzaamheid – zuinig op Natuurlijke hulpbronnen – Afvalstromen minimaliseren.

Lean & Green Star Award voor vermindering CO2-uitstoot

De vermindering van de CO²-uitstoot staat centraal in het D.N.A.-programma van DFDS Logistics. In November 2012 heeft DFDS Logistics de Lean & Green Star Award ontvangen ter onderstreping van het feit dat DFDS Logistics binnen drie jaar een reductie van meer dan 20% van de CO²-uitstoot heeft behaald. Het programma van DFDS resulteerde zelfs in een uitstootvermindering van meer dan 25%!

Energiebesparing en minimaliseren afvalstromen

Wij ondernemen talrijke projecten om ons D.N.A. zo groen mogelijk te kleuren! Zo hebben we volop aandacht voor energiebesparing in onze kantoren, koel- en vriesopslag (koeling en licht), werkplaatsen en wasstraten. We zijn zeer actief in het minimaliseren en goed scheiden van afvalstromen. De keuze om kunststof emballage voor hergebruik aan te bieden, voorkomt bijvoorbeeld het gebruik van kartonnen verpakkingen en dus een enorme afvalstroom. We proberen afvalwaterstromen te minimaliseren en te recyclen en hebben o.a. in onze werkplaatsen, wasstraten en tankeilanden speciale maatregelen genomen om verontreiniging van het milieu te voorkomen.

Modern wagenpark

Onze duurzaamheidaanpak straalt uiteraard ook af op ons wagenpark. We kopen telkens de trucks die een minimale uitstoot van schadelijke stoffen hebben (onder andere NOx-en). Daarnaast hebben we een zeer succesvol CO2-besparingsprogramma. Hiervoor hebben we diverse maatregelen ingevoerd, waaronder:

  • Optimaliseren van planningen door verbeterde planningssoftware
  • Verhogen beladingsgraad
  • Verminderen lege kilometers
  • Rijtraining 'zuinig rijden' voor onze chauffeurs
  • Intensief trainings- en rapportageprogramma dieselgebruik tot op ritniveau.

CO2-besparingsprogramma

Een van de meest bijzondere programmaonderdelen is het CO²-Klantenprogramma. Samen met klanten analyseren we de CO²-productie en zetten we een besparingsprogramma op. Het leuke aan dit programma is dat CO²-besparen ook altijd leidt tot lagere transportkosten.

Duurzaam gebouwde omgeving

Onlangs is aan DFDS Logistics vestiging Winterswijk het BREEAM-NL certificaat verleend, met als predicaat "outstanding". Sinds begin 2017 is de vestiging Winterswijk bezig geweest met het BREEAM-traject, dat betrekking heeft op de realisatie van de nieuwbouw van het DistributieCentrum én de renovatie van het bestaande DistributieCentrum.

DC nieuwbouw 20201217De nieuwbouw werd gerealiseerd in staalbouw waardoor er efficiënt en milieubesparend kon worden gebouwd. De nieuwbouw uitbreiding van het DC voor geconditioneerde verse voedingsmiddelen in Winterswijk heeft de volgende duurzame maatregelen:

  • energiezuinige verlichting;
  • zeer waterbesparende toiletten, uitgerust met spoelkeuzeknoppen en spoelonderbrekers;
  • bemetering van afzonderlijke energiestromen;
  • lekdetectie op koelmiddelen, en
  • hoge isolatiewaarden dak en gevels voor minimaal energieverlies.

In de onderstaande casestudie leest u meer over de uitbreiding van ons geconditioneerde distributiecentrum.

Met BREEAM-NL krijgt DFDS Logistics inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van bovenstaand project. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte. Omdat BREEAM-NL internationaal erkend is, inmiddels meer dan 10 jaar bestaat en veel wordt gebruikt in Nederland, wordt de prestatie door de markt op waarde geschat. Op die manier werkt DFDS zichtbaar en meetbaar aan het behalen van de duurzaamheidsambities van onze eigen organisatie.

Lees meer hierover in onderstaande presentatie:

Ons D.N.A.-programma is nooit af. We blijven dus continu bezig om onszelf te 'vergroenen', omdat we allemaal weten dat duurzaamheid in je DNA moet zitten om continuïteit te kunnen garanderen aan onze klanten, medewerkers en de maatschappij.

breeam-nl
ifs-food
brc-storage-distribution