Duurzaam transport

Duurzaam goederenvervoer is een onderwerp dat met de dag belangrijker wordt. HSF Logistics is zich hiervan als geen ander bewust. Duurzaamheid zit bij ons daarom in het D.N.A. HSF Logistics D.N.A. staat voor Duurzaamheid – zuinig op Natuurlijke hulpbronnen – Afvalstromen minimaliseren.

Lean & Green Star Award voor vermindering CO²-uitstoot

De vermindering van de CO²-uitstoot staat centraal in het D.N.A.-programma van HSF Logistics. In November 2012 heeft HSF Logistics de Lean & Green Star Award ontvangen ter onderstreping van het feit dat HSF Logistics binnen drie jaar een reductie van meer dan 20% van de CO²-uitstoot heeft behaald. Het programma van HSF resulteerde zelfs in een uitstootvermindering van meer dan 25%!

Energiebesparing en minimaliseren afvalstromen

Wij ondernemen talrijke projecten om ons D.N.A. zo groen mogelijk te kleuren! Zo hebben we volop aandacht voor energiebesparing in onze kantoren, koel- en vriesopslag (koeling en licht), werkplaatsen en wasstraten. We zijn zeer actief in het minimaliseren en goed scheiden van afvalstromen. De keuze om kunststof emballage voor hergebruik aan te bieden, voorkomt bijvoorbeeld het gebruik van kartonnen verpakkingen en dus een enorme afvalstroom. We proberen afvalwaterstromen te minimaliseren en te recyclen en hebben o.a. in onze werkplaatsen, wasstraten en tankeilanden speciale maatregelen genomen om verontreiniging van het milieu te voorkomen.

Modern wagenpark

Onze duurzaamheidaanpak straalt uiteraard ook af op ons wagenpark. We kopen telkens de trucks die een minimale uitstoot van schadelijke stoffen hebben (onder andere NOx-en). Daarnaast hebben we een zeer succesvol CO2-besparingsprogramma. Hiervoor hebben we diverse maatregelen ingevoerd, waaronder:

  • Optimaliseren van planningen door verbeterde planningssoftware
  • Verhogen beladingsgraad
  • Verminderen lege kilometers
  • Rijtraining 'zuinig rijden' voor onze chauffeurs
  • Intensief trainings- en rapportageprogramma dieselgebruik tot op ritniveau.

CO2-besparingsprogramma

Een van de meest bijzondere programmaonderdelen is het CO²-Klantenprogramma. Samen met klanten analyseren we de CO²-productie en zetten we een besparingsprogramma op. Het leuke aan dit programma is dat CO²-besparen ook altijd leidt tot lagere transportkosten.

Ons D.N.A.-programma is nooit af. We blijven dus continu bezig om onszelf te 'vergroenen', omdat we allemaal weten dat duurzaamheid in je DNA moet zitten om continuïteit te kunnen garanderen aan onze klanten, medewerkers en de maatschappij.

lean-and-green
ifs-food
brc-storage-distribution
voedsel-en-warenautoriteit