Nieuws

HSF Nieuws

Het einde van het jaar nadert (Kerstmis!) en daarmee ook de grotere vraag naar levensmiddelen. Het is nu dan ook de tijd om emballage voor uw produkten te bestellen.

HSF Logistics is van oudsher bekend als dé betrouwbare partner in het gekoeld vervoer van (hangend) vlees en vleesproducten binnen Europa.  HSF beweegt  echter mee met de markt en we zien dat er een stijgende vraag is naar vegetarische en veganistische producten en ook voor het transport van deze producten  bent u bij HSF aan het juiste adres! 

Op ons terrein in Winterswijk breiden wij onze geconditioneerde op- en overslag uit met een nieuw Distributiecentrum (DC). In het nieuwe DC vindt op- en overslag plaats van verse, geconditioneerde voedingsmiddelen, waaronder veelal vleesproducten (hangend en verpakt). De ruimtetemperatuur van het nieuwe DC is 2 tot 4⁰C. 

Na alle turbulente ontwikkelingen van de afgelopen tijd, geven wij u hierbij een update van de situatie binnen HSF Logistics.

Er is sprake van een wereldwijde uitbraak van het Coronavirus (COVID-19). Als logistieke dienstverlener is HSF waakzaam om verspreiding en besmetting te voorkomen.

Bent u al voorbereid op een eventuele “no deal Brexit”? In het geval van een No Deal Brexit zullen alle transporten met handelsgoederen tussen de EU en de UK onderhevig zijn aan douanetoezicht.

Momenteel is e.e.a. nog afhankelijk van het soort Brexit we gaan krijgen (lees: soft, hard of no deal).Het Verenigd Koninkrijk wordt na de Brexit hoe dan ook een land buiten de EU. Transport tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU wordt dus lastiger. U krijgt te maken met de douane, dus met meer documenten en procedures. Zoals het er nu uitziet zal men als niet EU-land de huidige Europese douane systemen/formaliteiten blijven respecteren.

Menig HSF medewerker heeft het en herkent het, noem het; blauw bloed, een blauwe streep over het hart, liefde voor het vak, of welke andere benaming dan ook maar de trots en de liefde voor HSF zit bij velen van ons erg diep. De trots wanneer er een “blauwe streep” voorbij komt rijden, het collegiale handje op steken en toch even knipperen bij elkaar tegen komen op de weg, allemaal tekenen van onderdeel uitmaken van de HSF familie. Er zijn echter ook buiten HSF mensen met dit gevoel!

Op dinsdag 29 mei jl. is de eerste 'huckepack' trailer van HSF Logistics Nijmegen in Tilburg op de trein gegaan richting Polen!

HSF Logistics te Nijmegen en Winterswijk en N&K Spedition te Esbjerg (Denemarken) zullen per 1 januari 2017 hun intensieve samenwerking, welke is gestart in 2007 onder gezamenlijke vlag voortzetten. Door de fusie ontstaat een Europese dienstverlener op het gebied van koel- en vriestransporten, emballage-oplossingen, warehousing, value added logistics, intermodaal vervoer en luchtvracht.

HSF Logistics is met diverse vestigingen al jaren gecertificeerd voor verschillende normen op het gebied van voedselveiligheid. Sinds afgelopen week zijn de verschillende bedrijven op de verschillende locaties van HSF Logistics naast ISO gecertificeerd tevens allen IFS Logistics èn BRC Storage & Distribution gecertificeerd.

lean-and-green
ifs-food
brc-storage-distribution
voedsel-en-warenautoriteit