Nieuws

HSF Nieuws

HSF Logistics is van oudsher bekend als dé betrouwbare partner in het gekoeld vervoer van (hangend) vlees en vleesproducten binnen Europa.  HSF beweegt  echter mee met de markt en we zien dat er een stijgende vraag is naar vegetarische en veganistische producten en ook voor het transport van deze producten  bent u bij HSF aan het juiste adres! 

Op ons terrein in Winterswijk breiden wij onze geconditioneerde op- en overslag uit met een nieuw Distributiecentrum (DC). In het nieuwe DC vindt op- en overslag plaats van verse, geconditioneerde voedingsmiddelen, waaronder veelal vleesproducten (hangend en verpakt). De ruimtetemperatuur van het nieuwe DC is 2 tot 4⁰C. 

Na alle turbulente ontwikkelingen van de afgelopen tijd, geven wij u hierbij een update van de situatie binnen HSF Logistics.

Er is sprake van een wereldwijde uitbraak van het Coronavirus (COVID-19). Als logistieke dienstverlener is HSF waakzaam om verspreiding en besmetting te voorkomen.

Bent u al voorbereid op een eventuele “no deal Brexit”? In het geval van een No Deal Brexit zullen alle transporten met handelsgoederen tussen de EU en de UK onderhevig zijn aan douanetoezicht.

Momenteel is e.e.a. nog afhankelijk van het soort Brexit we gaan krijgen (lees: soft, hard of no deal).Het Verenigd Koninkrijk wordt na de Brexit hoe dan ook een land buiten de EU. Transport tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU wordt dus lastiger. U krijgt te maken met de douane, dus met meer documenten en procedures. Zoals het er nu uitziet zal men als niet EU-land de huidige Europese douane systemen/formaliteiten blijven respecteren.

Menig HSF medewerker heeft het en herkent het, noem het; blauw bloed, een blauwe streep over het hart, liefde voor het vak, of welke andere benaming dan ook maar de trots en de liefde voor HSF zit bij velen van ons erg diep. De trots wanneer er een “blauwe streep” voorbij komt rijden, het collegiale handje op steken en toch even knipperen bij elkaar tegen komen op de weg, allemaal tekenen van onderdeel uitmaken van de HSF familie. Er zijn echter ook buiten HSF mensen met dit gevoel!

Op dinsdag 29 mei jl. is de eerste 'huckepack' trailer van HSF Logistics Nijmegen in Tilburg op de trein gegaan richting Polen!

HSF Logistics te Nijmegen en Winterswijk en N&K Spedition te Esbjerg (Denemarken) zullen per 1 januari 2017 hun intensieve samenwerking, welke is gestart in 2007 onder gezamenlijke vlag voortzetten. Door de fusie ontstaat een Europese dienstverlener op het gebied van koel- en vriestransporten, emballage-oplossingen, warehousing, value added logistics, intermodaal vervoer en luchtvracht.

HSF Logistics Winterswijk is in samenwerking met Seesing Personeel op zoek naar vrachtwagenchauffeurs C/E.

Sinds enige tijd opereren we ook vanuit Noord-Afrika. HSF Logistics Maroc coördineert vanuit ons kantoor in Tanger al uw reguliere (groupage) transporten vanuit Marokko naar Europa vice versa.

HSF Logistics heeft doorlopend aandacht voor transportveiligheid en de verbetermogelijkheden hierin. Om hierin verbeteringen te kunnen blijven aanbrengen is in samenwerking met- en op initiatief van verzekeraar TVM de pilot Veilig Rijgedrag bij HSF Logistics opgestart.

HSF Logistics draagt de Vierdaagse én de stad Nijmegen een warm hart toe. Om 's werelds grootste wandelevenement te feliciteren, heeft HSF Logistics in samenwerking met Scholtensign een trailer bestickerd.

De op- en overslag van vriesgoed en hangend vlees is al sinds geruime tijd mogelijk in de diverse distributiecentra in Duitsland (Neuenkirchen-Vörden) en Nederland (Nijmegen en Winterswijk).

In verband met de uitstekende prestaties in het optimaliseren van de gezamenlijke toegevoegde waarde in de logistieke keten heeft Eurofresh Logistics GmbH samen met de Vion Convenience GmbH in Bonn de prestigieuze ECR Award 2015 mogen ontvangen.

 

lean-and-green
ifs-food
brc-storage-distribution
voedsel-en-warenautoriteit