Nieuws

EUROFRESH Logistics GmbH richt zich als een gevestigd bedrijf in de logistiek van ultraverse en diepgevroren levensmiddelen niet alleen op concurrentie, maar ook op duurzaamheid. Wij zien verantwoord handelen in harmonie met het milieu en de samenleving als een belangrijk principe voor economisch succes op de lange termijn.

Om deze reden heeft EUROFRESH zijn vloot uitgebreid met vier nieuwe IVECO-vrachtwagens met LNG-aandrijving.

Iveco LNG

Bovenal moeten de LNG-voertuigen scoren met hun voordelen voor het milieu. De CO2-uitstoot is tussen de 10 en 15 procent lager dan bij conventionele vrachtwagens met dieselmotor. Nog indrukwekkender is dat er 95% minder fijnstof in de lucht komt en een bijna 50% lagere emissie.

Eurofresh Logistics GmbH, gevestigd in D-49434 Neuenkirchen-Vörden, verbetert al jaren de ecologische balans van uw logistiek. De gemiddelde leeftijd van de voertuigen is ongeveer 2,5 jaar. De momenteel in gebruik zijnde trekkers worden na 2 - 3 jaar ingeruild voor nieuwe voertuigen. Dit zorgt ervoor dat over normaal gesproken de meest efficiënte voertuigen voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden gebruikt.

De komende jaren worden ultravers vlees en zuivelproducten vervoerd in voertuigen die rijden op vloeibaar gas (LNG). De brandstof aardgas wordt vloeibaar gemaakt bij minus 162 ° C. Een kilo LNG komt dus energetisch overeen met 1,39 liter diesel.

Het vloeibare LNG heeft een bijzonder hoge energiedichtheid. Het maakt een bereik tot 1.500 kilometer mogelijk met ongeveer 400 kg vloeibaar gas. Dieselmotoren hebben ongeveer 450 liter brandstof nodig voor dezelfde actieradius. Niet alleen de lagere brandstofkosten zijn voordelig, maar ook aanzienlijk milieuvriendelijker uitlaatgaswaarden. Het ministerie van Transport heeft deze voordelen ook erkend en moedigt bedrijven aan om auto’s van dit type  te kopen.

Iveco LNG 002 1024x683

De chauffeurs van de nieuwe vrachtwagens zijn speciaal opgeleid omdat er bij het tanken enkele veiligheidsaspecten in acht moeten worden genomen. De chauffeur dient beschermende kleding te dragen zoals een werkbril, handschoenen en veiligheidsschoenen. Vervolgens aardt hij het tankstation en verwijdert hij met een persluchtpistool eventuele ijsresten van de slangaansluiting. Een enorme schroefdop (twist-lock) wordt gebruikt om aan te meren en te vergrendelen, waarna de LNG-brandstof in de thermische tank van het voertuig kan stromen.

Voor degenen die verantwoordelijk zijn bij EUROFRESH Logistics GmbH, ligt de primaire focus op betrouwbare en duurzame levering aan klanten. Hiervoor zijn de transporten geoptimaliseerd voor een optimale benutting en het vermijden van lege ritten. EUROFRESH Logistics is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende deelladingsspecialisten, ook voor biologisch geproduceerde vleeswaren. Voor de producenten in dit marktsegment is milieuvriendelijk transport van hun producten niet alleen effectief in reclame, maar ook uit overtuiging belangrijk.

Als de nieuwe trekkers  zo succesvol blijken te zijn als gehoopt, staat voor komend jaar een uitbreiding van de vloot met LNG-aangedreven voertuigen gepland.
lean-and-green
ifs-food
brc-storage-distribution
breeam-nl